Szűrő
  • takarekosNémet mintára elindult Halason egy program melynek tanácsadói hasznos információkkal látják majd el az érdeklődőket. A város több pontján pedig információs pontokat alakítottak ki. Most folyik a Power saving check leendő tanácsadóinak a képzése. A cél az, hogy minél több emberhez eljussanak azok az információk, melyek segítenek spórolni a háztartások kiadásain. Főként az alacsony jövedelmű családoknak szeretnének segíteni. Halas önkormányzata partnerként állt az ügy mellé. Vannak, akik eszközöket is kapnak majd, míg mások hasznos tanácsokat.
  • Imponáló magabiztossággal ismételte meg az előző szezonban nyújtott teljesítményét a Kiskunhalasi FC női csapata. A lányok idén is megnyerték a megyei bajnokságot, az utolsó fordulóban a Katymár otthonában 6-0 arányban nyertek Halász Géza tanítványai. Érdekesség, hogy egyetlen egy csapat sem tudta legyőzni a halasiakat. (A fotó a Szilády RFC elleni rangadón készült)
  • Ha a listavezető és nem titkoltan a magasabb osztályba vágyó ellenfél a Kiskunhalasi FC ellen az utolsó 7-8 percben cserékkel húzza az időt, az mindent elárul a mérkőzésről. A profi körülmények között készülő Duna Aszfalt TVSE kihasználta a halasi védelem egyetlen hibáját, ezzel hazavitte a három bajnoki pontot. A megyei I. osztályban megszokottól fényévekkel jobb meccset láthatott a közönség, amelyen óriási küzdelem volt a pályán és a csere nélkül kiálló halasiaknak esélye volt az egyenlítésre is.
  • hvA Halas kiül! zenei sorozat szombaton a városháza díszudvarában folytatódott a Jazzvacsora Kft. és a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Az esten Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertezett. Az akusztikus duó az ének-gitár felállásból változatos hangzásvilágot varázsolt a közönség elé. Zenei csemegékkel érkeztek hozzánk berlini előadásuk után és athéni vendégszereplésük előtt.

  • koltozesTisztelt Olvasóink! Tájékoztatjuk önöket, hogy május 22-én vasárnap 21 órától, előreláthatóan május 23-án, hétfőn, a délutáni órákig, a Halasmédia hírportálon nem jelennek meg friss hírek, mert tárhelycsere történik.

  • veradas 1605Ahogy minden hónap első szerdáján, így holnap, május 4-én is várnak minden önkéntes véradót a Magyar Vöröskereszt munkatársai Kiskunhalason, a Közösségek Házába, reggel 8 órától, délután 1 óráig.
  • anyakonyvi04Megérkeztek a legfrissebb adatok szerkesztőségünkből. Cikkünkből kiderül, kik hunytak el, kik születtek, s kik kötöttek házasságot az elmúlt napokban Kiskunhalason és a környező településeken.
  • erettsegiMa reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdődik az idei tanév május-júniusi érettségi időszaka, amelyben összesen országszerte közel 112 ezren adnak számot tudásukról. Halason is több száz végzős középiskolás ült be a tantermekbe, hogy kitöltsék az írásbeli feladatsorokat.

  • Kedves édesanyák, nagyik, dédik, ükmamik! Május első vasárnapján mindannyiukat ünnepeljük, a gyermekeik, unokáik, dédunokáik, ükunokáik virágcsokorral és kedves szavakkal köszöntik önöket. A Halasi Média és Kultúra Kft. valamennyi dolgozója nevében csatlakozunk az ünneplőkhöz. Magunk részéről a halasi Neméranevem zenekar legfrissebb dalával, az Anya című szerzeménnyel köszöntjük önöket. Az Isten éltesse sokáig az édesanyákat! Szóljon ez azoknak a kolléganőinknek is, akik nap mint nap átélhetik az anyaság örömét.
  • A Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumtól 112 végzős diák – Tóth Piroska, Kiss László, Kissné Kriszt Zsuzsanna és Kovács Erika osztálya – búcsúzott szombaton délelőtt. „A szívnek még minden lehet vitorla” – Rába György gondolatát választották az idei bibós ballagás mottójául.
Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Augusztus 2019
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1