Nyárias idő fogadta a Krausz és Társai gyalogtúra résztvevőit.  Mint ahogyan megszokhattuk 1996. óta ősszel és tavasszal is van egy-egy ilyen porgram, amelynek lebonyolításában a Halasi Média és Kultúra Kft. is részt vesz.

Bővebben...

allatokEszik a füvet, tapossák a nádat. Dolgoznak a vízibivalyok a halasi Csetényi parkban. A termetes jószágokat közel egy hónapja telepítették be a parkba. Egy nagy területű, villanypásztorral védett karámot alakítottak ki a számukra. Az a feladatuk, hogy segítsenek a növényzet rendezésében, a nád gyérítésében. Már most vannak jelei annak, hogy hasznos lehet a tevékenységük. Látszik, hogy ösvényeket járnak ki a nádba – mondja Baics Tamás a városháza környezetvédelmi ügyintézője.

Bővebben...

biciklis1Kiskunhalas hat díjat hozott el az országos versenyben. Abszolút győztes lett a mikro- és kisvállalkozások kategóriájában a Krausz és Társai Bt., közintézmény kategóriában pedig a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. végzett az első helyen. Kerékpárosbarát munkahely címet nyert a Koliken Kft., a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. és a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal. Elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet is Kiskunhalas. Az elismeréseket Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adta át a nyíregyházi városháza dísztermében rendezett ünnepségen.

Bővebben...

A Gábor Áron emlékműnél rendezték meg a honvédelem napi ünnepséget. A műsort a Felsővárosi Általános Iskola diákjai adták, majd Mészáros Imre igazgatóhelyettes emlékezett meg beszédében Buda várának visszafoglalásáról. 

Bővebben...

Nemzeti BormaratonMásodik alkalommal érkezik városunkba a Nemzeti Bormaraton. Május 22-én, vasárnap délután a Kiskunhalast érintő kerékpáros szakasz, Jánoshalmáról indul, és Koch Edit kerekezik a város képviseletében.

Bővebben...

anyakonyvi02Megérkeztek szerkesztőségünkhöz a legfrissebb anyakönyvi hírek. Máris mutatjuk az adatokat!

Bővebben...

oztablaAz utóbbi időszakban több olyan baleset is történt térségünkben, amikor egy úttestre kiszaladó őzet, szarvast, vaddisznót ütöttek el az autósok. Azokon az útszakaszokon, ahol vadveszélyt jelző tábla van, még inkább körültekintően kell vezetniük a sofőröknek, azonban sokszor még ez is kevés. Az sem ritka, hogy miután megtörténik a baleset, a leleményes sofőrök próbálják elhárítani magukról a felelősséget.

Bővebben...

A húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. A hagyományos Pünkösdi Majálisát ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium ebédlője mellett rendezi a helyi katolikus közösség. Nagyon sok halasi pedig elzarándokolt csíksomlyóra, ott meg is örökítették, hogy a Himnusz közben fújja a szél városunk zászlaját.

Bővebben...

ferencesNagy várakozás előzte meg a hét ferences szerzetesről szóló előadást és együtt imádkozást. Dr. Finta József plébános és Végső István a Pásztortűz Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

Bővebben...

korhaz01Tegnap ünnepelték a halasi kórházban is az ápolók nemzetközi napját. Világszerte május 12-én ünneplik annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, az ápolóképzés kiemelkedő alakja, aki a betegápolás etikai alapjainak megteremtése mellett küzdött az ápolói hivatás képviselőinek anyagi és erkölcsi elismeréséért is. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban Fülöp Róbert polgármester, Lengyel János orvosigazgató és Babenyecz Tibor, az általános belgyógyászat vezető ápolója köszöntötte az ápolókat. Az ünnepségen átadták az Év ápolója címet, amelyet idén Sári Mónika, az ápolója kapta meg.

Bővebben...

Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Augusztus 2019
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1