allatokEszik a füvet, tapossák a nádat. Dolgoznak a vízibivalyok a halasi Csetényi parkban. A termetes jószágokat közel egy hónapja telepítették be a parkba. Egy nagy területű, villanypásztorral védett karámot alakítottak ki a számukra. Az a feladatuk, hogy segítsenek a növényzet rendezésében, a nád gyérítésében. Már most vannak jelei annak, hogy hasznos lehet a tevékenységük. Látszik, hogy ösvényeket járnak ki a nádba – mondja Baics Tamás a városháza környezetvédelmi ügyintézője.

 

A lakosság gyorsan megkedvelte a vízibivalyokat. Mióta itt vannak, egyre többen látogatják a parkot. Mint más településeken, a bivalyok Halason is turisztikai látványosságnak is beillenek.

 

Egyet kérnek a látogatóktól: azt, hogy csakis a karámon kívülről figyeljék a jószágokat. Feliratok is figyelmeztetnek arra, hogy tilos átmászni a kerítésen. Eddig nem is volt semmi gond, bár egy kalandjuk már akadt a bivalyoknak. Bejelentés érkezett arról, hogy nem találják őket. Ám végül kiderült, hogy bent a vízben dagonyáznak és csak az orruk hegye látszik ki.

bcsorda

Közben folyamatosan szépül a Csetényi park, aki már rég járt arra meglepődik a látványtól. . Folyamatban van már az erdőrészek kitisztítása, új fákat is telepítettek, illetve a tavaly kitett kiülők számát is szeretnék bővíteni. A városnak komoly tervei vannak a területtel, főként mióta megvan a gyógyhellyé minősítés. Pályázati segítségből szeretnék kiránduló, szabadidős parkká alakítani a területet. Ha sikerrel jár a program többek között kilátót is építenek.

Szöveg-fotó: Fehér Erika

Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Június 2019
H K Sz Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30