hvA Halas kiül! zenei sorozat szombaton a városháza díszudvarában folytatódott a Jazzvacsora Kft. és a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében. Az esten Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint koncertezett. Az akusztikus duó az ének-gitár felállásból változatos hangzásvilágot varázsolt a közönség elé. Zenei csemegékkel érkeztek hozzánk berlini előadásuk után és athéni vendégszereplésük előtt.

Harcsa Veronika koncertezett már Kiskunhalason a Jazzvacsora-sorozat keretében. Megosztotta velünk, milyen emlékeket őriz a korábbi fellépéséről, a városról.

- Ez volt az a koncert, ahol a quartetem nagybőgősének a koncert előtti napon lerobbant a háta, és nem tudtunk helyettest szerezni. A vészmegoldást pont Bálint jelentette, aki bár nem basszusgitáros, a gitárján mégis tudott olyan basszusokban gazdag módon játszani, hogy pótolja a zenekar hangzásbeli hiányosságát. A jazz egyik varázsa a rugalmasság, vagyis az, ahogy a sokféle zenei helyzetre és feladatra sokféle zenei választ tudunk adni.

hv01

Harcsa Veronika hetedhétországra szóló tavaszi turnéra indult Gyémánt Bálinttal. Berlin, Szófia és Athén között Kiskunhalas az egyik állomás.

- Bálinttal egy berlini kiadóval együttműködve rendszeresen turnézunk Európa-szerte, és közben folyamatosan dolgozunk azon, hogy az egyszerű gitár-ének felállásból a lehető legváltozatosabb hangzásvilágot hozzuk ki – tudtuk meg Harcsa Veronikától. - Hoztunk dalokat a Lifelover című duólemezünkről, ízelítőt adtunk az idén ősszel megjelenő duólemez vadonatúj dalaiból, illetve felcsendült egy-egy ismert dal, népdal feldolgozása is. Kiskunhalasra ugyanazokkal a dalokkal jöttünk, mint Berlinbe vagy az Athéni Jazz Fesztiválra.

hv02

A Halaskiül-sorozat május 27-én este fél 8-kor folytatódik a Közösségek Házában. Akkor Kiss Flóra koncertezik.

Szöveg: Pál László
Fotó: Anda Péter (galéria)

Képújsághirdetések
trans 
Get Adobe Flash player

Hírnaptár

Augusztus 2019
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1